Contact

BNN Gids

Even kijken wat er vanavond op tv komt terwijl je in de trein zit? Checken hoe laat je favoriete serie vanavond begint?
Dat kan! Want vanaf nu hebben de bezoekers van bnngids.nl hun eigen gids altijd bij de hand.

Berend Jan Verheijen, hoofd Nieuwe Media BNN: ‘De BNN Gids is in alle opzichten verbeterd. Hij ziet er beter uit, is gebruiksvriendelijker, werkt sneller en biedt een enorm uitgebreid zenderaanbod. We hebben het afgelopen jaar goed geluisterd naar de wensen van onze bezoekers en online video blijkt heel populair te zijn. BNN-programma’s domineren al jaren de toplijsten van Uitzending Gemist en via ons eigen videosysteem zijn de afgelopen twee jaar ruim 150 miljoen video’s bekeken. Het is daarom logisch dat we op de BNN Gids veel aandacht besteden aan video’s die op of via het web te bekijken zijn.’

De nadruk in dit project lag op het beheerbaar maken van een grote hoeveelheid zenderinformatie die dagelijks vernieuwd wordt. Daarbij is het voor de BNN-redactie van belang om eenvoudig door de zenders en dagen heen te kunnen bladeren en om programma-informatie per groep (bijvoorbeeld een specifieke serie) te kunnen wijzigen.

Om de gids voor de bezoekers nog aantrekkelijker te maken hebben we ervoor gezorgd dat BNN'ers kijktips geven aan de bezoekers. Deze kijktips zijn op een grafische wijze in de gids verwerkt.

Persoonlijk en toch ook redactioneel

Mocht je niet uit de voeten kunnen met de kijk tips van BNN dan kan je ook je persoonlijke gids samenstellen.

Mobile first

Browsen door het hele tv-aanbod op een piepklein schermpje is natuurlijk niet ideaal. Daarom beperkt de mobiele gids zich tot de programma's waarvan bezoekers zelf hebben aangegeven die te willen zien. Nadat een bezoeker zijn eigen gids heeft samengesteld wordt deze op het web gepubliceerd na het achterlaten van zijn of haar mobiele telefoonnummer.

Hoofd Nieuwe Media BNN Berend Jan Verheijen: "Het was al mogelijk om je eigen gids door te plaatsen op je eigen weblog of Hyve. Op die manier kun je al je vrienden laten zien wat jij de komende dagen gaat kijken. De persoonlijke gidsen krijgen daardoor een sociaal karakter, wat een belangrijk uitgangspunt is van de BNN Gids."

 

Via een gratis SMS krijgt hij/zij dan een linkje waarmee die selectie te bekijken is. Via de BNN Online TV-gids kunnen bezoekers hun samenstelling altijd aanpassen of uitbreiden. De persoonlijke gidsen zijn trouwens op meer manieren te bekijken. Ze zijn ook als gadget in je favoriete social media kanaal plaatsen!

Update: Door nieuw beleid van de NPO is de gids helaas offline. Publieke omroepen mogen geen eigen online gids meer uitgeven, maar moeten verwijzen naar de NPO gids.

Ben je nieuwsgierig geworden?

Heb je een vraag, een plan, of een probleem? Laten we het er eens over hebben!
Neem gerust contact met ons op voor een gesprek, een offerte of een kop koffie!

Bel: +31 (0)10 425 58 54 of maak gebruik van onderstaand formulier.