Contact

NRC Boekenwedstrijd

NRC lezers konden, inmiddels al voor het derde jaar op rij, hun stem uitbrengen voor de NRC Boekenwedstrijd; de lezersverkiezing van het beste Nederlandstalige boek van het jaar. Een voorselectie van vijfentwintig kanshebbers is eerder geselecteerd door de boekenredactie op basis van hun oordeel in de NRC recensie. De kanshebbers zijn van oorsprong Nederlandstalig en zijn eerder dat jaar verschenen.

De wedstrijd bestaat uit één stemronde van een week en het boek met de meeste stemmen wint. Omdat het hier een prestigieuze prijs betreft met bijbehorende media aandacht voeren uitgevers hard campagne via hun social media kanalen. Naast de strijd tussen de verschillende uitgevers woedde er de laatste jaren gedurende de looptijd ook nog een strijd tussen vlaanderen en nederland.

Om het stemmen zo eerlijk mogelijk te laten verlopen wordt er door de webapplicatie continu gecontroleerd op fraude.

Hiervoor is een algoritme toegevoegd dat elke stem condoleert en bij afwijkingen van de norm een notificatie naar de redactie stuurt, die vervolgens actie kan ondernemen.

Waarde

Voor NRC.nl is gebleken dat het organiseren van deze en vergelijkbare wedstrijden een zeer effectieve manier is om artikelen uit bepaalde secties (opnieuw) onder de aandacht te brengen en daarnaast een nieuwe doelgroep te bereiken die geïnteresseerd is in NRC.nl content en nieuwsbrieven.

Ben je nieuwsgierig geworden?

Heb je een vraag, een plan, of een probleem? Laten we het er eens over hebben!
Neem gerust contact met ons op voor een gesprek, een offerte of een kop koffie!

Bel: +31 (0)10 425 58 54 of maak gebruik van onderstaand formulier.