Contact

Webapplicatie vacature advertenties

Als expert op het gebied van jobmarketing helpt Brockmeyer Jobmarketing Experts bedrijven en organisaties vacatures te vervullen. Dit doen ze door vacatures uit te zetten via onder andere vacaturesites, advertising, direct mailings en social media campagnes.

Aanpak

Als onderdeel van een wervingscampagne maakt Brockmeyer gebruik van online advertising, via diverse platformen waaronder Google Display Netwerk, Adform (programmatic) of AppNexus (programmatic).

Omdat het maken van advertenties veel tijd kost en samen met het daadwerkelijke uitleveren zeer kostbaar is heeft Yuna naar een oplossing gezocht die op beide punten kostenbesparend is.

Bij het uitleveren van banners door een advertentieplatform zijn er globaal twee kostenmodellen. Afrekenen op basis van het aantal uitgeleverde weergaven (CPM) en afrekenen op basis van daadwerkelijk kliks op de banner (CPC). De strategie die wij normaliter hanteren bij het ontwikkelen van HTML5 banners die uitgeleverd worden via CPM (Zie Devilad.nl) is middels banners een zo hoog mogelijke click-trough-ratio te behalen met een relatief hoge kwaliteit van het achterliggende pagina bezoek. Je wilt immers zoveel mogelijk clicks uit je ingekochte impressies halen, maar je wil niet dat bezoekers meteen afhaken op de achterliggende landingspagina.

In het geval van deze case vroegen we ons af of het mogelijk was om een bannerformaat te ontwikkelen dat via CPC uitgeleverd kon worden, waarbij de niet-kwalitatieve clicks minimaal zijn. Na diverse online test zijn we tot een aantal formaten gekomen die voor Google een acceptabele click-through-ratio hebben en waarbij de conversie naar een sollicitatie erg hoog is.

Het daadwerkelijke “opmaken” van Advertenties gebeurt in een webapplicatie waarin zowel klanten van Brockmeyer als medewerkers kunnen inloggen. Volgens een vast stramien kan binnen enkele minuten een vacatures ingevoerd, voorvertoond en per formaat en advertentieplatform gedownload worden.

Resultaat

Brockmeyer kan via de webapplicatie per klant, voor elke openstaande vacature eenvoudig en snel een mix aan banners uitzetten. Hierbij is ook gebleken dat met name een specifiek formaat waarin de volledige vacaturetekst getoond wordt zeer goed werkt voor het vinden van kandidaten voor moeilijk te vervullen vacatures, tegen relatief zeer lage kosten.

Terugverdientijd

Door deze aanpak is de initiële investering in de webapplicatie al een half jaar na oplevering terugverdiend.

Ben je nieuwsgierig geworden?

Heb je een vraag, een plan, of een probleem? Laten we het er eens over hebben!
Neem gerust contact met ons op voor een gesprek, een offerte of een kop koffie!

Bel: +31 (0)10 425 58 54 of maak gebruik van onderstaand formulier.