Contact

Webhuisstijl laten maken

Omdat een website vaak deel uitmaakt van een groter geheel, namelijk de marketing en/of corporate identity van een bedrijf of instelling, is het belangrijk dat de gehanteerde vormgeving aansluit bij de huisstijl die een bedrijf in andere uitingen hanteert.

Ook als het gaat om een project waarbij geen andere activiteiten ontplooit worden dan die op internet, is het belangrijk dat in alle uitingen met eenvormige huisstijl rekening gehouden wordt. Hierbij moet ook gedacht worden aan bevestigings e-mails voor wachtwoorden, digitale communicatie met een helpdesk, etc.

Het volledige pakket aan kenmerken dat aan de digitale uitingen ten grondslag ligt noemen we de webhuisstijl.

Webhuisstijl

Een webhuisstijl kan verschillen van een normale huisstijl omdat een beeldscherm nu eenmaal een technisch anders medium is dan papier. Een voorbeeld hiervan is een bedrijfslogo. Op een visitekaartje kan een logo met een afmeting van 1 cm waarschijnlijk nog prima herkent worden. Op een beeldscherm zal het echter veel te klein zijn; door de beperkte hoeveelheid pixels zal het vaag en onleesbaar worden.

Met meer dan 15 jaar ervaring in het ontwerpen en ontwikkelen van websites hebben we geleerd dat het ontwikkelen van een webhuisstijl specifieke kennis vraagt. Kennis over zowel vormgeving, interactie-ontwerp, als over technische do’s and dont’s. Als full service internetbureau hebben we al die kennis in huis en kunnen jouw volledige (re)design begeleiden en ontwikkelen.

Heeft jouw website een nieuwe professionele vormgeving nodig?

Laten we het er eens over hebben!
Neem gerust contact met ons op voor een gesprek, een offerte of een kop koffie!

Bel: +31 (0)10 425 58 54 of maak gebruik van onderstaand formulier.