Contact

Tag: WordPress

10 redenen waarom WordPress de beste website oplossing is voor ZZP’ers

Ben jij een ZZP’er, dan moet je al een website hebben, of als je er nog geen hebt, denk je er vast en zeker over na om een te (laten) maken. In welke branche je ook zit, je hebt een professioneel ogende en professioneel werkende website nodig die online vertelt wat jij voor anderen kan betekenen.

Website laten maken?
Lees meer over WordPress

Waarom heb je als ZZP’er überhaupt een website nodig?

Het lanceren van een website is tegenwoordig net zo belangrijk geworden als het starten van je onderneming zelf. Veel ZZP’ers ontwikkelen zelfs eerst hun website voordat ze hun onderneming publiekelijk kenbaar maken.

Waarom? Uit onderzoek is gebleken dat 90% van de consumenten online zoeken voordat ze overgaan tot een aankoop. Deze trend zet zich ook steeds meer door in de markt van ZZP’ers. De website werkspot is hier een goed voorbeeld van.
Ook jij moet dus online aanwezig zijn. En hoe beter het ontwerp, de strategie en de achterliggende techniek hoe groter de kans dat je door (potentiële) klanten gevonden wordt.

Waarom WordPress het beste website CMS is voor ZZP’ers?

WordPress is met een marktaandeel boven de 60% zonder twijfel het populairste contentbeheersysteem.
In eerste instantie is WordPress ontstaan als blogplatform, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een veelzijdig content beheersysteem waarmee je de meest uitgebreide websites kan maken. Dus ook die van jou!

Zoekmachine geoptimaliseerd / SEO Vriendelijk

Het hebben van een website zonder dat hij door Google en dus door jouw potentiële klanten gevonden kan worden staat eigenlijk gelijk aan het hebben van geen website.

Bij het onderhouden en maken van je nieuwe website moet je SEO dan ook voorop stellen in de ontwikkeling. Je zou bijna kunnen zeggen dat deze top 10 ook een top 1 had kunnen zijn. SEO is het allerbelangrijkste, omdat je online jouw concurrenten moet gaan verslaan.

Het grote voordeel dat WordPress biedt, boven andere systemen, is dat WordPress geoptimaliseerd is voor zoekmachines, en dus uitermate zoekmachine vriendelijk is.

Bij een juiste inzet levert WordPress zeer nette en consistente html code die eenvoudig door de Google zoekrobot geïndexeerd kan worden. Koppel hier een goed responsive ontwerp aan vast en het levert je een SEO winnaar op.

Open source, geen licentiekosten en dus in de basis helemaal gratis.

Welke ZZP’er houdt er niet van gratis, jij toch ook? WordPress is open source software, Dat betekent geen licentiekosten en dus helemaal gratis. Het is gratis te downloaden, te installeren en te gebruiken voor jouw doeleinden.

WordPress, heeft een grote community en wordt onderhouden en doorontwikkeld door een grote groep vrijwilligers. De broncode van deze software is voor iedereen beschikbaar om te leren en aan te passen. Zijn er problemen? dan is er snel een oplossing gevonden.

Het gebruik is eenvoudig en snel te leren.

Een van de belangrijkste redenen achter de populariteit van wordPress is de eenvoud van het gebruik. Iedereen kan leren WordPress te gebruiken. En mocht je onverhoopt er toch niet uitkomen, dan zijn er online genoeg handleidingen, tutorials en video’s te vinden.

Ook zonder technische kennis is WordPress gemakkelijk te gebruiken. Je kunt eenvoudig zelf inhoud toevoegen en bijwerken op de website zonder te hoeven betalen voor een ontwerper. Dus iedereen kan WordPress installeren, beheren en updaten.

Dit meest populaire CMS is gelukkig meer dan een blog.

Oorspronkelijk is WordPress ontwikkeld als een blog platform en daar is het nog steeds uitermate geschikt voor. Wellicht dat andere ZZP’ers hierdoor nog steeds denken dat het alleen daarvoor geschikt is. Een gemiste kans, want sinds de eerste lancering is WordPress doorontwikkeld tot veelzijdig beheersysteem. Door deze ontwikkeling kan jij het nu ook inzetten voor jouw website.

WordPress staat als als CMS platform niet stil. Het biedt inmiddels alle handvatten om een goede website te maken en in is met custom berichten en velden volledig in te richten naar jouw wensen.

Het hete hangijzer, veiligheid

Dat de code Open Source is betekent dat iedereen de code kan bekijken en onderzoeken op zwakheden. WordPress is daardoor interessant geweest van hackers en andere kwaadwillenden. Gelukkig komen er continu updates uit en wordt er aan de core van WordPress continu gewerkt aan nog betere bescherming.

Wij van Yuna hebben een sterke mening over hoe WordPress het beste in kan zetten. Genoeg om meerdere blogpost over vol te schrijven. Maar we houden het kort.

Een groot deel van de veiligheid zit hem in de manier waarop gebruik wordt gemaakt van additionele code in de templates en plugins. Een WordPress website moet structureel geupdate worden, en jij als eigenaar moet goed nadenken over welke plugins je vertrouwt.
Datzelfde geldt voor het thema dat je wilt toepassen.

Laat je hierdoor niet afschrikken. Wat we eigenlijk willen zeggen is dat je af en toe even extra moet nadenken.

Verscheidenheid van gratis thema’s en plugins

Zelf je website maken? Afhankelijk van je budget, tijd en technische kennis is het mogelijk om je eigen WordPress website te installeren. Er zijn duizenden gratis WordPress-thema’s en -plugins te vinden. Zo is er altijd wel iets te vinden dat past bij jouw onderneming.

(Multi)media ondersteuning

Goede teksten zijn uiteraard het belangrijkste in je nieuwe website, maar enkel tekst maakt de website saai en geeft wellicht niet de juiste vibe door.
Een goede manier om je nieuwe website aantrekkelijker en dynamischer te maken is het invoegen van afbeeldingen, video’s, audio, animaties, enz.
WordPress is ingebouwd met ondersteuning voor diverse media-typen. Het ondersteunt onder meer .jpg,.jpeg, .png en .gif afbeeldingen. Het ondersteunt audiobestanden van de formaten .mp3, .m4a, .ogg en .wav. En videobestanden zoals .mp4, .m4v, .mov, .avi, .wmv, .ogv, .mpg, .3gp en .3g2.

Online ondersteuning en community

Zoals gezegd is WordPress tegenwoordig het meest populaire content beheer systeem. En omdat het open source software is, heeft een ieder toegang tot de broncode. Hierdoor heeft WordPress wel miljoenen actieve gebruikers, een groot ontwikkelteam en een groot aantal WordPress fora.

WordPress is uitstekend gedocumenteerd en mochten wij, of jij als ZZP’er tegen problemen aanlopen kan de community altijd geraadpleegd worden.

Stilstaan is achteruitgaan

Gelukkig is dit bij WordPress niet aan de hand. WordPress heeft zich de afgelopen jaren enorm geëvolueerd en kijkende naar de voorgestelde veranderingen zal dit de komende jaren doorzetten.
Jouw nieuwe website zal zich daarom automatisch blijven ontwikkelen volgens de ontwikkelingen van WordPress.

Conclusie

We gaan er eigenlijk van uit dat de vraag of WordPress de beste oplossing is voor jou als ZZP’er wel is beantwoord.

Maar de keuze of jij zelf je eigen WordPress website moet gaan bouwen is aan jezelf. Heb jij tijd en kennis genoeg om zelf dit project aan te pakken? Of kan je je tijd beter besteden in datgene waar je goed in bent.?

Mocht je de keuze maken om de ontwikkeling van je nieuwe website uit te besteden dan helpen wij je uiteraard graag.

Ben je nieuwsgierig geworden?

Heb je een vraag, een plan, of een probleem? Laten we het er eens over hebben!
Neem gerust contact met ons op voor een gesprek, een offerte of een kop koffie!

Bel: +31 (0)10 425 58 54 of maak gebruik van onderstaand formulier.