Contact

SEO (Search Engine Optimization)

Het geschikt maken van internetpagina's voor zoekmachines.

Door het overweldigende aandeel dat Google in de markt heeft, wordt SEO meestal toegespitst op Google zoekreslutaten.

Het doel van SEO is het zo hoog mogelijk laten eindigen van een website in de zoekresultaten voor een bepaalde zoekterm.

Hierbij wordt van tevoren bepaald voor welke zoektermen er geoptimaliseerd gaat worden.

Er zijn door de jaren heen vele trucs bedacht om snel resultaat te boeken binnen zoekmachines, maar uiteindelijk blijkt dat het correct opbouwen van pagina's en het bieden van de juiste informatie op de lange termijn de beste resultaten geeft.

Hoewel niemand precies weet hoe Google precies bepaalt wat de volgorde van de resultaten is, zijn er wel een aantal stelregels aan te wijzen die vaak voor betere resultaten zorgen.

  • Zorg dat de termen waarop gescoord moet worden ook daadwerkelijk voorkomen op de pagina's
  • Zorg ervoor dat Google de termen kan vinden; verstop ze niet in de applicatie, maar plaats ze in nette HTML.
  • Zorg dat links naar andere delen van de website niet verstopt zijn in een Flash applicatie of Javascript, maar plaats ze in nette HTML
  • Zorg dat er vaak nieuwe content op de pagina's geplaatst wordt.
  • Zorg ervoor dat veel andere sites links bevatten naar de site die gevonden moet worden. Maar zorg er ook voor dat deze 'backlinks' van relevante sites afkomstig zijn

Er kan, in plaats van toepassen van SEO, ook voor gekozen worden om tegen betaling bij sommige zoektermen naast de reguliere zoekresultaten getoond te worden. Deze Google dienst is bekend als Google Adwords.